Zυμάρι για αλμυρές πίτες
2019-03-02
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 ½ φλιτζάνι νερό.
½ κρασοπότηρο ή ½ σφηνάκι ρακί ή 2 κουταλιές ξύδι.
1 πρέζα αλάτι.
Φτιάχνουμε την ζύμη με όλα τα υλικά της παρασκευής που βλέπουμε παραπάνω και την αφήνουμε να ''ξεκουραστεί'' για 30 λεπτά.
Αφου περάσουν τα 30 λεπτά, παίρνουμε με το χέρι οση ποσότητα χωράει στην παλάμη μας απο την ζύμη (πρέπει να είναι αφράτη), και πλάθουμε μπαλάκια. Με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας.
Επειτα, τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης 2-3 κουταλιές με οτι γέμιση θέλουμε,και κλείνουμε τα πιτάκια με το χέρι ή με την βοήθεια ενος πιρουνιού. Ψήνουμε στον φούρνο ή τηγάνι.