Βασιλικός τριμμένος Κρήτης

2019-03-23

Ο βασιλικός στη μαγειρική χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό σαλτσών, κρεάτων και ψαριών καθώς και στις σούπες και τις σάλτσες.

Συνδυάζεται ωραία με σκόρδο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ωμό λάδι Βοηθάει στην γαλακτοφορία, διαθέτει και ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο αφού καταπραΰνει κοιλιακούς πόνους και τονώνει τη μνήμη.

Σημαντική είναι και η χρήση του ως εντομοαπωθητικό. Κυρίως δρα ως αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, διεγείρει τον φλοιό των επινεφριδίων, αντιεμετικό, τονωτικό, αντιπυρετικό, αποχρεμπτικό και καταπραΰνει την φαγούρα. Καλό είναι επίσης για τις ημικρανίες, τις ζαλάδες, τα αέρια και τον πονοκέφαλο.

Life is a collection of moments
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε