Σφακιανόπιτα
1/2 κιλό αλεύρι (για δέκα περίπου πίτες).
1 ποτήρι νερό (250 ml).
1 ποτηράκι ρακί (περίπου 30 ml).
2 μικρά ποτήρια ελαιόλαδο.
2 πρέζες αλάτι.
150 γρ ξινομυζήθρα.
Φτιάχνουμε
την ζύμη μας με όλα τα παραπάνω υλικά εκτός της μυζήθρας και πλάθουμε
έως ότου γίνει μαλακή.
Σκεπάζουμε για 30 λεπτά την ζύμη μας και την
αφήνουμε να ''ξεκουραστεί''. Μετά τα 30 λεπτά, ανοίγουμε την ζύμη σε ενα
σχετικά χοντρό φύλλο σε κυκλικό σχήμα (με την βοήθεια ενος
πιάτου).Βάζουμε μια κουταλιά απο την μυζήθρα στο κέντρο του φύλλου και
την πιέζουμε με ενα πηρούνι για να απλωθεί.
Κλείνουμε την πίτα ενώνοντας την μια πλεύρα της ζύμης με την άλλη και ξανα πιέζουμε για να κλείσει καλά και να απλωθεί. Λαδώνουμε το τηγάνι μας με ενα χαρτί και αφού ζεσταθεί αρκετα ρίχνουμε μέσα την πίτα. Ψήνουμε για λίγα λεπτά,μέχρι να πάρει λίγο χρώμα