Παντζαροσαλάτα
700γρ παντζάρια (μόνο την ρίζα).
500γρ πατάτες.
250γρ γιαούρτι στραγγιστό.
1 σκελίδα σκόρδο.
2 κουταλιές κάπαρη.
αλάτι-πιπέρι.
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο.
ξύδι.
μαϊντανός.
λίγο καρύδι χοντροκομμένο.
Βράζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και μετά τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε μαζί με το λάδι και το ξύδι. Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες και τα παντζάρια. Έπειτα προσθέτουμε την κάπαρη. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρίχνουμε στην σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε απο πάνω με λίγα καρύδια.
Beetroot Salad
700 gr beetroot (only the root)
500 gr potatoes
250 gr yogurt drained
1 garlic clove
2 spoons of caper
Salt, pepper
1 wineglass olive oil
Vinegar
Parsley
Some nuts well cut
We boil the beetroot with the potatoes. We wash and cut them in pieces then put them in a saucer. We mash the garlic and mix them with the oil and vinegar. We pour the mixture over the beetroots and the potatoes. We add the caper. Mix in the yogurt, add salt and pepper, some well cut parsley and add everything in the salad. We stir very well and sprinkle the nuts.