Μυζηθρόπιτα
2019-03-02
150-180 γρ μυζήθρα είτε γλυκιά είτε αλμυρή.
1/2 κιλό αλεύρι.
250 ml νερό.
1 πρέζα πιπέρι.
Οι
πίτες αυτές μπορούν να γίνουν είτε με μυζήθρα είτε με ανθότυρο. Βάζουμε
στην αρχή σκέτο το τηγάνι στη φωτιά, και όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε
μέσα την πίτα.
Την γυρίζουμε 2-3 φορές μέχρι να ψηθεί χωρίς να ''αρπάξει'' το φύλλο(όσο πιο λεπτό το ζυμάρι τόσο πιο εύκολο και γρήγορο γίνεται το ψήσιμο). 'Ετοιμες μέσα σε λίγα λεπτά.