Ματζουράνα τριμμένη

2019-03-23

Χρησιμοποιείται σε πιάτα κρεατικών, λαχανικών, αυγών, σε σούπες, σάλτσες, σε πιάτα ζυμαρικών και σε πιάτα με ρύζι.

Χρησιμοποιείται και στην αρωματοποιία.

Υπάρχουν πολλά είδη μαντζουράνας και χρησιμοποιούνται κυρίως στην μαγειρική.

Είναι γνωστό ότι οι τραγουδιστές απο παλία, έπιναν ένα αφέψημα μαντζουράνας με μέλι για να διατηρήσουν την φωνή τους.

Είναι ισχυρό αντιβακτηριδιακό και το αφέψημά του ανακουφίζει από πονοκεφάλους και αϋπνίες. Βοηθά και επιταχύνει την πέψη, διεγείροντας την έκκριση των στομαχικών υγρών και θεραπεύει καλύτερα από οποιοδήποτε βότανο τις ξινίλες του στομάχου.

Στην Κρήτη χρησιμοποιούμε την ματζουράνα σε συνδυασμό με τη μαλοτήρα, για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε κρυολογήματα ή πεπτικά προβλήματα.

Life is a collection of moments
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε