Μανιτάρια στιφάδο

2019-03-02

1/2 κιλό μανιτάρια (κουμαρίτες ή άλλα είδη).

1/2 κιλό κρασί.

800 γρ κρεμμύδια.

αλάτι, πιπέρι.

200 γρ ελαιόλαδο.

Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και περιμένουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους. Βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα τα σβήνουμε με κρασί, συμπληρώνοντας το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ένα φύλλο δάφνης. Τα ψήνουμε μέχρι να ''τραβήξουν όλο το κρασί. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 1 ώρα. Άν θέλουμε να έχουν και κόκκινη σάλτσα, προσθέτουμε τοματοπελτέ.

(Πηγή : Περιοδικό Κρητικό Πανόραμα)

Life is a collection of moments
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε