Λυχναράκια-Καλιτσούνια
Για την ζύμη:
200γρ βούτυρο.
3 αυγά.
2 κουτιά μπέικιν πάουντερ.
1 φλιτζάνι ζάχαρη.
1/2 φλιτζάνι γάλα.
Αλεύρι (όσο σηκώνει).
1 βανίλια.
Για την γέμιση:
1 κιλό ανθότυρο.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
2 κουταλιές σούπας αλεύρι.
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη).
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε και ρίχνουμε με την σειρά, ένα ένα τα αυγά, το γάλα και μετά το αλεύρι με το μπέικιν.
Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να ''ξεκουραστεί''.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και την μαστίχα. Ανοίγουμε φύλλο (πάχους 2 χιλιοστών) και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με ενα ποτήρι. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε γύρω γύρω με τα δάχτυλα μας ή ενα πηρούνι. Ρίχνουμε λίγη κανέλα και τα ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Τέλος αλείφουμε με χτυπημένο αυγό απο πάνω.