Κρασάτες χοιρινές μπουκιές

2019-03-02

1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι σε μικρά κομμάτια.

1/2 φλιτζάνι ξύδι.

1/2 φλιτζάνι λεμόνι.

3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί.

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

κύμινο, πιπέρι και αλάτι.

Πλένουμε καλά τα κομμάτια κρέατος και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ή μια μέρα για να μαριναριστεί καλά. Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρέας σιγά σιγά.Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Μόλις ψηθεί (περίπου 40 λεπτά), σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και κατεβάζουμε την φωτιά.

(Πηγή : Περιοδικό Κρητικό Πανόραμα)

Life is a collection of moments
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε