Κοτόπουλο καπαμά

2019-03-02

1 κοτόπουλο.

1 ποτήρι λάδι, ίσως και λίγο περισσότερο.

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας.

3-4 ντομάτες ξυσμένες ή 1 κουτί κονκασέ.

λίγο αλεύρι.

3-4 κόκκους μπαχάρι.

αλάτι και πιπέρι.

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το στεγνώνουμε για να φύγουν τα νερά. Κατόπιν, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει ελαφρά σε όλες τις πλευρές. Βάζουμε το κοτόπουλο στο τσικάλι και ρίχνουμε το λάδι που χρησιμοποιήσαμε στο τηγάνισμα. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι περισσότερο. Έπειτα βάζουμε την ξυσμένη ντομάτα ή το κονκασέ, τον πελτέ, 1 ποτήρι νερό, την κανέλα, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει, και έπειτα χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοψηθεί σκεπασμένο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

(Πηγή : Περιοδικό Κρητικό Πανόραμα)

Life is a collection of moments
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε