Κόκορας πιλάφι με χυλοπίτες

2019-03-03

1 κόκορα χωριάτικο.

2 ποτήρια ρύζι.

1 ποτήρι χυλοπίτες.

αλάτι-πιπέρι.

χυμός λεμονιού.

στακοβούτυρο.

Κόβουμε τον κόκορα σε τέταρτα και τον βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν βράσει, τον βάζουμε σε μια πιατέλα και τον αλατίζουμε. Σουρώνουμε το ζουμί και το μετράμε (η αναλογία για το πιλάφι είναι 3 προς 1, δηλαδή 3 ποτήρια ζουμί για 1 κούπα ρύζι). Μετράμε το ζουμί και συμπληρώνουμε νερό άν χρειαστεί. Μόλις βράσει το ζουμί ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τις χυλοπίτες (για τις χυλοπίτες δεν υπολογίζουμε έξτρα ζουμί, φτάνει αυτό για το πιλάφι). Σε ένα μπρίκι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το στακοβούτυρο και τα αφήνουμε μέχρι να ''κάψουν''. Μετά απο 9 λεπτά, κατεβάζουμε το τσικάλι με το ρύζι και τις χυλοπίτες απο την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό που έχουμε στο μπρίκι.Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τσικάλι για 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

(Πηγή: Περοδικό Κρητικό Πανόραμα)

Life is a collection of moments
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε