Χοιρινό με λάχανο
2019-03-02
1 1/2 χοιρινό χωρίς κόκκαλο σε κομμάτια.
1 κιλο λάχανο χοντροκομμένο.
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 λεμόνια (χυμός).
1 κουταλάκι γλυκού, πελτέ ντομάτας.
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.
Πλένουμε το κρέας καλά και μετά το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το λάδι στο τσικάλι και τσιγαρίζουμε το κρέας για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν ρίχνουμε το λάχανο, σκεπάζουμε το τσικάλι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε πότε πότε για να μην κολλήσει. Μετά ρίχνουμε τα πιπέρια, το αλάτι και τον πελτέ. Μόλις ψηθεί το φαγητό (45 λεπτά), ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την φωτία.
(Πηγή : Περιοδικό Κρητικό Πανόραμα)