Χοχλιοί μπουμπουριστοί
2019-03-04
1/2 κιλό χοχλιούς.
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
1/2 φλιτζάνι αλεύρι με πιπέρι και αλάτι.
1 μικρό φλιτζάνι καφέ ξύδι.
1 κλαδάκι δεντρολίβανο.
Πλένουμε καλά τους χοχλιούς και τους βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε στο αλεύρι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτάμε στο αλεύρι έναν έναν τους χοχλιούς και τους βάζουμε ανάποδα (μπούμπουρα) στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το λάδι και τους τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Μετά, τους ανακατεύουμε και τους τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Μόλις ψηθούν ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τους αφήνουμε στο ξύδι.
(Πηγή: Περιοδικό Κρητικό Πανόραμα)