Χοχλιοί με πατάτες και ξινόχοντρο
2019-03-04
1/2 κιλό χοχλιοί.
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο.
1/2 κιλό πατάτες.
1 φλιτζάνι ξινόχοντρο.
Καθαρίζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά τους χοχλιούς. Τους πλένουμε καλά και έπειτα τους στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το λάδι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τους χοχλιούς, 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μισοψηθούν οι πατάτες. Ρίχνουμε τον ξινόχοντρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά ακόμα.
(Πηγή: Περιοδικό Κρητικό Πανόραμα)